Recept eiwraps

Vandaag deel ik één van mijn favoriete recepten voor een snelle en makkelijke lunch of avondmaaltijd, namelijk eiwraps. Ze zijn laag in calorieën en koolhydraten wat ze geschikt maakt voor zowel mensen met diabetes als de mensen die graag verantwoord eten.

Tip: om dit recept lager te houden in calorieën , of bij een verhoogd cholesterol kan je ervoor kiezen alleen eiwit van het ei te gebruiken (zonder het eigeel).

Benodigdheden (voor 1 wrap)

- 2 eieren of 100 ml eiwit
- 10 gram tarwebloem
- 50 gram gerookte kipfilet - 1 theelepel Harissa
- 1 handje rucola
- 30 gram komkommer
- 5 cherrytomaatjes

Bereiding


- Meng in een kom de tarwebloem met de eieren, voeg hier eventueel nog wat kruiden aan toe (bijv. bieslook).
- Zet een pan op het vuur met 1 eetlepel vloeibaar bak- en braad, bak de eierpannenkoek hierin aan twee kanten bruin.
- Haal de eiwrap uit de pan en smeer hier een theelepel Harissa op voor een pittige touch.
-  Beleg deze vervolgens met de rucola, komkommer, gerookte kipfilet en cherrytomaatjes.
- Zo simpel kan een heerlijke maaltijd zijn, eet smakelijk!

Voedingswaarde (voor 1 wrap, bij het gebruik van volledige eieren)

Energie: 297 kcal
Eiwitten: 28 gram
Koolhydraten: 13 gram
Vetten: 14 gram

Voedingswaarde (voor 1 wrap, bij het gebruik van enkel eiwit)
Energie: 193 kcal
Eiwitten: 25 gram
Koolhydraten: 13 gram
Vetten: 4 gram
Let op: Eet je deze als avondmaaltijd? Dan is dit pas een volwaardige maaltijd als je 2 van deze wraps eet of hier iets anders naast eet (bijvoorbeeld een lekkere salade).

Andere beleg opties:

-  Gerookte zalm, roomkaas light (bijv. Philadelphia light), rucola, komkommer en pijnboompitten.
-  Blokjes kipfilet, zongedroogde tomaat, spinazie en Hüttenkäse.
-  Pesto (1 theelepel), plakjes kipfilet(vleeswaren, 2 plakjes), pijnboompitten, cherrytomaatjes, rucola en komkommer
- Hummus, gegrilde paprika, avocado, tomaat en veldsla.


D669A852-31DD-47AB-8641-A969FAA962D3 3jpg