Romige choco-bramentaart

Tijd voor taart! Maar dan wel een lekker stukje verantwoorde taart natuurlijk. Deze romige choco-bramentaart is om je vingers bij af te likken. Een stukje taart bevat maar 150 kcal en vult goed door de 8 gram eiwitten per punt.Misschien dat je verbaasd bent over de ingrediëntenlijst, zoete aardappel verwacht je immers meestal niet in een taart. Maar probeer het eens en je wil niet meer anders.

Voor 12 punten taart:
Bodem
- 50 gram havervlokken
- 50 gram cacaopoeder
- 5 dadels (120 gram)
- 330 gram zoete aardappel
- Evt. Koek- en speculaaskruiden

Vulling
- 1 theelepel vanille extract
- 750 ml Alpro kokosyoghurt (of zelf gekozen variant)
- 3 eieren (of 200 ml eiwit)
- 250 gram bramen
- Vloeibaar zoetstof (naar smaak)
- 0,5 citroen
- Springvorm van 24 cm
- staafmixer
- 1 grote mengkom
- bakpapier 

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen lichtjes in.
- Zet een pan water op het vuur en kook de zoete aardappel in ongeveer 10 minuten zacht. Giet vervolgens het water af.
- Pureer de zoete aardappel samen met de overige ingrediënten voor de bodem met de staafmixer.
- Voeg een beetje zoetmiddel (en evt. wat koek-en speculaaskruiden) toe tot de gewenste smaak.
- Zet de bodem voor 15 tot 20 minuten in de oven.
- Pak de mengkom en roer de kwark/kokos yoghurt, eieren, zoetmiddel, vanille, citroensap en 150 gram bramen door elkaar.
- Schenk dit bovenop de bodem die net uit de oven komt.
- Bak de taart voor zo’n 60 minuten in het midden van de oven.
- Laat de taart afkoelen in de oven op het rooster met de oven op een kier.
- Zet de taart even in de koelkast en garneer deze af met verse bramen.
- En smullen maar!♥️
file-3jpeg