GLI Hengelo

Heb jij overgewicht en loop je gezondheidsrisico’s? Of ben je al een tijdje bezig met een gezonde leefstijl maar lukt het niet zo goed? Dan is misschien de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) iets voor jou. In Hengelo voeren wij de GLI ‘Slimmer’ uit.

Wat is de GLI Slimmer Hengelo?

Slimmer is een tweejarig programma waarbij je deels in een groep en deels individueel werkt aan voeding, beweging en gedragsbehoud. Een team van professionals helpt jou hierbij, waaronder een diëtist, een fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Er is ook aandacht voor gezond slapen en het verminderen van stress. Vitalise werkt samen met Teamfysio en fysio Kamminga in Hengelo.

Waarom GLI Slimmer Hengelo?
Het wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Hiervoor geldt wel dat je het programma helemaal volgt en afmaakt.
✔ Samen met een groep ga je aan de slag gaat met een gezonde leefstijl. Je doet het dus niet alleen: jullie motiveren elkaar!

Voor wie?

Slimmer is een programma voor gemotiveerde volwassenen met overgewicht (BMI 25-30), obesitas (BMI 30-40) en/of een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten. Let op: voor deelname is een verwijsbrief vanuit de huisarts is verplicht.

Wat houdt meedoen in?

Je krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut/oefentherapeut, een leefstijlcoach en een beweegmakelaar. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijk je samen hoe je je gezonde leefstijl kan blijven volhouden. Voor vergoeding vanuit de basisverzekering geldt wel een inspanningsverplichting: deelname betekent dat je gemotiveerd de lessen bezoekt en het programma helemaal afmaakt.

De diëtist in Hengelo: een eigen voedingsplan en begeleiding.

De juiste balans en het creëren van je eigen gezonde leefstijl maken dat je je doel gaat bereiken en het resultaat ook op lange termijn behoud. Om je leefstijl op een goede manier te kunnen veranderen heb je de juiste kennis, handvaten en motivatie nodig. Wij zijn er in gespecialiseerd om jou deze te geven en jou te begeleiden in dit proces. Samen met de diëtiste ga op zoek naar jou eigen gezonde(re) voedingspatroon waarbij je een persoonlijk voedingsplan ontvangt.

Binnen het pakket bezoek je de diëtist meerdere keren. Indien gewenst, mag jouw partner meekomen. Ben je benieuwd naar de gesprekken met de andere professionals? Lees daar hier meer over.

Wanneer start GLI Hengelo?

Slimmer start een aantal keer per jaar. Ben jij enthousiast? Of heb je nog vragen hierover? Vul dan onderstaand contactformulier in, dan nemen we contact met je op.

Interesse, vragen of wil je je aanmelden? Vul hieronder je gegevens in.
Interesse, vragen of wil je je aanmelden? Vul hieronder je gegevens in.