Gezonde kruidkoek

Genieten van een heerlijk en verantwoord plakje kruidkoek bij de koffie? Dat kan! Deze kruidkoek zit bomvol goede ingrediënten bevat weinig calorieën en smaakt naar meer!

Voedingswaarde (per plak):            
Energie: 98 kcal        
Eiwitten: 3,5 gram                               
Koolhydraten: 15,4 gram                             
Vetten: 2 gram
Vezels: 2,1 gram

Benodigdheden (voor 15 plakes):
- 1 grote cakevorm.
- bakpapier.
- 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden.
- 2 eetlepels kaneel.
- 1 eetlepel bakpoeder.
- 3 dadels.
- 200 gram fijn havermout.
- 1 appel.
- 3 rijpe bananen.
- 100 ml plantaardige melk.
- vloeibare zoetstof (naar smaak).


Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier, of vet de randen lichtjes in.

-  Schil de appel en snijd deze in stukjes. Strooi wat kaneel over de appel en bak dit een paar minuten op een laag vuur in de pan. De keuken zal alvast heerlijk gaan ruiken!

-  Doe de bananen, melk en dadels in een kom en pureer deze.

-  Doe de eieren in andere kom en mix deze 5 -10 minuten tot een luchtige massa.

-  Schep het bananenmengsel door het eiermengsel. Doe hier vervolgens de havermout, kaneel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en zoetstof naar smaak bij. Voeg hier ten slotte de appel aan toe. Meng dit alles goed door elkaar.

-  Giet het mengsel in de cakevorm. Zet deze voor 50- 60 minuten in de oven tot de koek goudbruin is.

-  Geniet er van!
IMG_6332jpg