Productief personeel, een laag verzuim en weinig verloop, iets voor uw bedrijf?

Nu iedereen langer door moet werken en we afkoersen op een structureel tekort op de arbeidsmarkt zijn gezonde werknemers belangrijker dan ooit. Diëtistenpraktijk Vitalise biedt u de juiste handvaten om uw personeel vitaal te houden. Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit stijgt (met circa 5%) en het verzuim daalt (tot 15%) wanneer uw personeel vitaal is. Ook het werkklimaat is hierdoor beter, met minder verloop tot gevolg.


Kosten besparing

Met oog op de kosten die u maakt voor vervanging van personeel bij ziekte kunt u er baad bij hebben om (structureel) preventief beleid te voeren. Wij bieden zowel structurele opties als eenmalige workshops die een grote bijdrage leveren in de gezondheid van uw personeel.


Wij denken graag mee

Voor de structurele opties en workshops die wij bieden denken wij graag met u mee. Wij kunnen voor u een analyse maken van de situatie in uw bedrijf, waarna in een adviesgesprek de meest passende opties worden besproken.


Locatie

Voor bedrijven zijn wij actief binnen heel Nederland en komen wij met plezier naar uw bedrijf toe. Door een workshop te geven op locatie kan er beter worden ingespeeld op de lokale situatie, waarmee wij uw personeel nog meer op maat gemaakt advies kunnen geven. Een andere locatie is uiteraard ook bespreekbaar.

Interactieve workshops
Health check

Workshop Bewust bezig!

Bewustwording is een onmisbare stap in het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Wij brengen uw personeel graag kennis bij over gezonde en ongezonde voeding. In het tijdperk waarin fabels over voeding en gezondheid overal te vinden zijn is deze workshop met wetenschappelijk onderbouwde informatie een grote meerwaarde. Daarnaast leert uw personeel productverpakkingen aflezen zodat zij voortaan elk product zelf kunnen analyseren.

Door het interactieve karakter van de workshop wordt de informatie beter onthouden.

Inhoud

  • Een op maat gemaakte presentatie.
  • Een interactieve kennisquiz over veel gebruikte levensmiddelen en hun voedingswaarde.
  • Een digitale hand-out van de presentatie en de quiz- vragen na afloop.
  • Voor de mensen die na de workshop meer informatie willen bieden we de mogelijkheid voor een op maat gemaakt voedingsadvies.

Tijdsduur: 1,5 uur

Uw personeel..

Heeft nieuwe kennis opgedaan over voeding.

+ Is zelf in staat productverpakkingen af te lezen.

+ Is beter in staat om een afweging te maken tussen een gezond en minder gezond alternatief.

Extra mogelijkheid

Een leuke manier om ook het stuk beweging mee te nemen in de workshop is de bootcamp die wij aanbieden. Deze wordt gegeven door een personal trainer en richt zich hierbij extra op teambuilding.


Health check

Heeft uw personeel een leefstijl die ziekte in de toekomst voorkomt? Investeer in de duurzame inzetbaarheid van uw personeel.

Wij geven de mogelijkheid om een persoonlijke gezondheidsanalyse te doen en hierbij een op maat gemaakt gezondheidsadvies te ontvangen.

Medische apparatuur

Diëtistenpraktijk Vitalise werkt met medische apparatuur die de lichaamssamenstelling meet. Deze meting geeft uw personeel een goed inzicht in gewicht, vetpercentage, hoeveelheid buikvet, metabolische leeftijd, spiermassa, algehele fysieke conditie en andere aspecten.

Inhoud

  • Een persoonlijke gezondheidsanalyse die op papier wordt meegegeven.
  • Een onderbouwd advies op maat met eventueel ondersteunend materiaal zoals een voorbeeld-dagmenu.
  • De mogelijkheid om begeleiding te krijgen in het veranderen van leefstijl.

Tijdsduur:

Intake: 1 uur, vervolg gesprek: 15-30 minuten
De duur van het traject hangt af van de wensen van de werknemer en de mogelijkheden van de werkgever.


Uw personeel..

+ Heeft beter inzicht in zijn/haar leefstijl, lichaamssamenstelling en voedingsgewoontes

+ Heeft concrete handvatten gekregen om waar nodig zijn/haar voedingsgewoontes duurzaam te verbeteren.
+ Krijgt indien gewenst begeleiding bij het voortzetten van de gezonde leefstijl.

Vraag hier uw offerte aan.